Uitgelicht

Onze nieuwe studieruimte in de nieuwbouw van het Sliedrechts Museum 

Achterzijde van het museum met links het oude Raadhuis, tevens ingang tot onze studieruimte

De officiële opening van het Sliedrechts Museum 2.0 was op vrijdag 5 juli 2019.

Na een welkom door A. van Willigen namens het Sliedrechts Museum heeft voorzitter van de Vereniging “De Stamboom” Zwanie Erkelens een boeiende speech gehouden en vervolgens het geschilderde portret van Pieter Visser Azn onthuld. Hij hangt er keurig bij in de ruime en statige Raadzaal waar hij als wethouder gefunctioneerd heeft.

Geshilderd portret P. Visser Azn.

Dit portret van Wethouder P. Visser Azn is na restauratie geschonken aan het Sliedrechts Museum, waarvan het oudste gedeelte (links op de foto) het voormalig raadhuis van Sliedrecht is en gebouwd werd tijdens zijn wethouderschap

De Raadzaal is geschikt voor lezingen en cursussen, en er kan getrouwd worden! Zaterdag 6 juli was het Sliedrechts Museum gratis toegankelijk voor wie een kijkje wilde nemen bij de Tijdlijn, in de expositiezaal, in de gezamenlijke ruimte van de Historische Vereniging Sliedrecht en “De Stamboom”, op zolder of in de kelder. Alle deuren stonden open en buiten was er gratis koffie en thee te krijgen. Veel mensen maakten gebruik van deze mogelijkheid, het was dan ook gezellig druk.